Због струје без воде

После више од 100 дана мештани села Островица и насеља Света Петка код Ниша су добили воду, али је неизвесно до када ће је имати. Каменолом, ипак, није искључио струју на пумпама за сеоски водовод, иако мештани два насеља нису платила 300.000 динара, што је био услов. У име мештана са представницима Партизанског пута, у чијем саставу послује каменолом, преговара општина Нишка Бања.

До пре неки дан деца која се купају у базену у селу Островица није била уобичајена слика. Добрила Седлан каже да је пресрећна што су добили воду.

"Да већ једанпут то завршимо, да се оконча и да имамо воду, срамота је двоје мале деце, а ти немаш воду, кад мали Стефан каже мама, а кад ће да дође вода да се окупам", каже Добрила Седлан. 

Село је прикупило суму од 150.000 динара, док су мештани насеља Света Петка дали нешто мање, огорчени што како кажу са њима нико не преговара.

"Да ли моћете да разумето то да нас нико ништа не пита, а ради се шта се хоће, с нама се преговара већ да неким трећим лицем и то треће лице тврди уместо нас - да постоји некакав договор", каже Славко Богдановић, насеље "Света Петка".

"Поред проблема око наплате, зато што село има воду неку из старог водовода коју каменолом испоручује а не наплаћује, не дају људи паре, поједини не дају ни да се уђе у двориште", каже Синиша Крстић, Дирекција за развој општине Нишка Бања.

Иако су платили цео износ мештани села Островица и даље немају воду, јер је пукла цев, а сеоске чесме не раде још од изградње водовода. Зато осамдесетогодишња Ружа Павловић и даље иде по воду код комшинице која има бунар.

"Ово не можете ни у ве-це шољу да сипате да се очисти и да има - нема, има већ сто дана немамо воду", каже Ружа Павловић.

Управник каменолома Милан Стајић упозорава да проблем може бити и већи када се буде знао статус предузећа Партизански пут у чијем саставу послује.

Милан Стајић, управник каменолома каже да "Партизански пут" неће моћи да плаћа струју ни за себе, а камоли и за месне заједнице, поготову ако оде у стечај.

"Они ће бити онда у проблему остаће без напајања електричне енергије, а самим тим неће имати воду", додаје он.

Трајно решење је одвојити струју за пумпе за сеоски водовод, али како у каменолому истичу и измирење дуга од готово два милиона динара, за који пак мештани кажу да није реалан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво