Пожаревац добија нови кружни ток

На уласку у Пожаревац почела је изградња кружног тока који би требало да омогући ефикаснији саобраћај на једној од најпроблематичнијих раскрсница у граду. Радови би требало да буду завршени до краја августа.

Будући кружни ток на раскрсници улица Чеде Васовића, Косте Абрашевића и Индустријске, омогућиће једноставнији и безбеднији улазак возила у Пожаревац из правца Београда. Ова раскрсница до сада је била једна од црних саобраћајних тачака.

У наредних месец дана биће затворена због радова, а режим саобраћаја је делимично промењен.

Саобраћај је из правца Београда преусмерен са Љубичевске петље неколико километара даље на Жабарску петљу. Ипак, возачи су пронашли и алтернативне могућности, па већином користе пут поред самог градилишта. Изградњу кружног тока углавном подржавају.

Предвиђено је да Пожаревац нови кружни ток добије до краја августа. У Предузећу за путеве Пожаревац кажу да брзина извођења радова не зависи само од њих.

Милош Јовановић, шеф градилишта каже да што се Предузећа за путеве тиче, сами грађевински радови могу бити завршени за две недеље, али посао усложњавају бројне подземне инсталације и координација између различитих служби.

Осим предузећа за путеве Пожаревац, у изградњу кружног тока укључене су и фирме "Горионик" и "Машинкоп". Радови су са 13 и по милиона динара финансирани из буџета града Пожаревца.

rts.pozarevac@rts.rs
+381 12 211 466

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво