Улагање у младе произвођаче

У оквиру програма за развој пољопривреде општина Књажевац и Фондација Ана и Владе Дивац потписали су споразум о формирању заједничког буџета за финасирање двадесет младих пољопривредних произвођача из књажевачког краја. Висина субвенција је 180.000 динара по једном домаћинству за започињање нове или проширење већ постојеће производње.

Директорка Фондације Ана Косехалл каже да Фондација "Ана и Владе Дивац" у Србији активно ради већ осам година и да им је један од приритета запошљавање и самозапошљавање посебно младих и посебно у пољопривреди.

"Пољопривреда у Србији има велики развојни потенцијал и ми смо до сада младим произвођачима доделили близу 400 грантова. У општини Књажевац препознали смо одличног партнера јер су њихови приоритети слични. За доделу ових неповратних средстава отворићемо конкурс, а са општином ћемо договорити критеријуме за конкурисање", објашњава она.

У протеклих неколико година за подстицање развоја пољопривреде општина Књажевац уложила је више од 100 милиона динара, истиче Милан Ђокић, председник општине Књажевац.

"Генерално опредељење општине је да се Књажевчани баве пољопривредом на економски исплатив начин. Обновљена стада оваца и крава и око 500 нових хектара под вишњом резултат су наших досадашњих инвестирања, нарочито у младе произвођаче. Са новим засадима под вишњом ће у књажевачкој општини укупно бити више од 2.000 хектара, што ће нас, када нови засади пророде, сврстати мећу првих десет општина у Европи по производњи тог воћа", каже Ђокић.

На конкурс за доделу субвенција из Фондације "Ана и Владе Дивац", који ће бити отворен у наредних десетак дана, осим регистрованих моћи ће да се пријаве и нерегистрована пољопривредна газдинства.

rts.zajecar@rts.rs
+381 30 423 653

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара