Летњи камп гитаре на Гучеву

На планини Гучево надомак Лознице традиционално се одржава летњи камп рок гитаре. Двадесет полазника из Србије и иностранства, окупили су се 11. пут како би усавршавали своје музичко знање, али и дружили.

Филип Томић из Прага, гитару свира више од две године. Долазак на одмор за њега је, каже, прилика да усаврши своје умеће свирања, али и да кроз учење и дружење научи српски језик.

"Моји родитељи су се родили овде и долазим свако лето и ово ми је први пут у овом кампу и долазим опет", каже Филип Томић, из Прага.

Полазници су различитог узраста и са различитих страна. Неки од њих овде науче и прве акорде. Уз музику и песму, почињу и завршавају радни дан. Ко у камп једном дође, кажу, увек се радо враћа.

"Ја сам овде већ други пут, свиђа ми се то просто што се сви дружимо и што ми помажу да научим да свирам", каже Нађа Миловановић из Ваљева.

"Имам девет година, гитару свирам већ месец дана и дошао сам овде да нучим још више", каже Иво Саватић из Лешнице.

"Углавном неке од песама рок музике, сад има више група које углавном свирам, Металика, Alice in Chains", каже Теодора Лучић, из Лознице.

Камп рок гитаре, кажу организатори, прилика је да се споји лепо и корисно. Осим што стичу нова знања, полазници се играју и друже у природи. Да седам дана летњег распуста на Гучеву проведу што креативније, помогла је Канцеларија за младе из Лознице.

Летњи камп је наставак школе рок гитаре која се одржава у лозничком Центру за културу. До сада је кроз њега прошло више од хиљаду полазника.

rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара