Трећи "Шабац Опен"

Шабац је домаћин деветодневног тениског турнира future серије. Након квалификација, у борбу за победички пехар, новчану награду и бодове за ITF учествује 32 такмичара са свих континената. Најбоље пласиран тенисер је међу 300 на светској ранг листи.

Ненад Црногорац, директор турнира, тениски клуб Sun Rise Шабац каже да су дошли играчи из тридесет земаља, као и учесници из Аргентине, Чилеа, Бразила.

"Ово је јако битан турнир за учеснике, али и за наш град и клуб, успели смо технички све да одрадимо на највишем нивоу. У квалификацијама је наступало 64 такмичара, двојица тенисера из Шапца нису успели да уђу у такмичарски део, али су показали изузетну игру посебно што су још јуниор а турнир је сениорског ранга", додаје он.

Организатор је клуб Sun Rise под покровитељством локалне управе која, због већ постојећих терена, али и могућности изградње нових планира већу сарадњу са Тениским савезом Србије.

"Ми као град имамо обавезу да као домовина Новака Ђоковића промовишемо тенис, а то је у исто време и добра промоција самог града. Ми смо домаћини фјучрс серије, велика је посеченост, цео комплек је добро уређен, а заинтересованост за тенис међу младима изузетна", каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.

Финале трећег Шабац Опена је у суботу на теренима комплекса Sun Rise.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије