Краљево, проблем са градским превозом

Краљевачки Аутотранспорт, предузеће које је у овом граду обављало градски и приградски превоз путника, налази се у процесу приватизације. То предузеће најавило је градским властима да би од 1. јула могло доћи до укидања градског превоза.

Због чињенице да се од почетка приватизације 280 радника изјаснило за социјални програм, тако да овај превозник сада ради са 75 радника, од чега је само 35 возача, али и оронулог возног парка, већ је редукован један број непрофитабилних приградских линија којима су углавном путовали ученици који су сада на распусту.

Након пре неки дан најављене могућности да од почетка наредног месеца Краљево остане и без градског превоза, локална самоуправа нашла се пред проблемом који ваља што пре решити.

Томислав Илић, градоначелник Краљева је тим поводом за РТС рекао да су они као локална самоуправа добили обавештење да Аутотранспорт, због смањеног броја радника, неће бити у могућности да даље обавља градски и приградски превоз, тако да ће по хитном поступку сазвати ванредну седницу скупштине града на којој ће наћи решење да укључе неког другог превозника како становништво не би трпело последице.

После овог обећања градских власти, Краљевчанима као и мештанима у околини, остаје трачак наде да ће решење бити нађено што хитније, а у сваком случају пре краја лета, када би с почетком школске године, због ученика и повратком с годишњих одмора, оних који, због посла, свакодневно користе превоз, овај проблем могао бити много сложенији.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара