"Чизмаши" у Деспотовцу

Екипа серије "Чизмаши", после снимања на различитим локацијама у Београду, наставила је снимање у околини Деспотовца, на локалитету у којем се и дешава део радње романа Драгослава Михаиловића. "Честитам РТС-у на правом потезу", рекао је Александар Берчек, којем је поверена улога пуковника Чиче Миљковића.

Радио-телевизија Србије и продуцентска кућа Еyе tо Еye стигли су до половине снимања игране ТВ серије "Чизмаши", засноване на антологијском роману академика Драгослава Михаиловића, једног од најзначајнијих српских писаца.

 

Од дванаест планираних епизода до сада је већ снимљен материјал за шест, на различитим локацијама по Београду. Екипа серије наставила је снимање у околини Деспотовца, у оригиналном локалитету у којем се део радње романа и дешава.

Сцену у којој прекаљени артиљеријски пуковник Миљковић, пркоси моћном непријатељу и чије смо снимање забележили у једном од сокака Равне Реке код Деспотовца, видећемо тек при крају серије, за коју се већ сада тврди да ће померити стандарде телевизијског стваралаштва.

Наш прослављени глумац Александар Берчек каже да је са задовољством прихватио улогу која му је поверена:

"Одавно сам причао редитељима да би требало снимити филм или серију по овом роману и сада заиста честитам РТС-у на правом потезу. Са задовољством сам прихватио понуду да тумачим лик артиљеријског пуковника Чиче Миљковића. Лепо ми је са овом новом и младом српком глумачком гардом. Није ми тешко ништа, посебно што тумачим овај лик."

"Чизмаши" су снажна лирска прича о нижем официру бивше југословенске војске Жики Курјаку, кога тумачи млади Миодраг Драгићевић. Кроз потресну причу о његовом животном путу преламају се неке од кључних историјских околности 20. века, као и судбина јуначке српске војске.

"Снимање иде по плану, али морам да се захвалим локалној самоуправи Деспотовца и припадницима Војске Србије, који нам заиста помажу да се лепо осећамо док радимо", истиче Дејан Зечевић, један од често награђиваних редитеља.

Серија "Чизмаши" имаће дванаест епизода, а биће емитована ове јесени на Радио-телевизији Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара