Отворен затворен базен у Шапцу

Завршена је реконструкција и доградња затвореног базена у Шапцу, која је финансирана од продаје муниципалних обвезница. Вечерас у пријатељској утакмици, у новом базену, први ће запливати ватерполисти репрезентација Србије и Русије.

После 10 година чекања, Шапчани су добили нови базен у којем ће се поред рекреативног спорта одржавати пливачка такмичења и ватерполо утакмице.

"Драго ми је што коначно имамо базен, једва чекам да се купам. Мислим да је то супер за град, где ће људи имати где да се опусте, да се млади људи баве спортом, ватерполом", кажу грађани.

Поред грађана, новом базену посебно су се обрадовали шабачки ватерполисти који су до сада на тренинге путовали у друге градове.

"Ове године клуб слави 25 година постојања, добили смо базен у свом граду, ушли смо у А лигу,  тако да је ово једна веома битна и значајна година за ватерполо клуб, али је још већи успех што је клуб преживео свих ових година без базена", каже Ненад Живановић, ВК Шабац.

Шабац је први град у Србији који је јавном понудом емитовао општинске обезнице у износу од 400 милиона динара. Већина новца утрошена за реконструкцију и доградњу базена.

"Могли смо да емитујемо и 600 милиона, али је толико било интересовање. 300 милиона динара кошта изградња базена, 60 милиона кошта паркинг уређење, оно што је преостало, то ћемо на следећој седници скупштине са одборницима донети одлуку где ће новац бити потрошен", каже Небојша Зеленовић, градноачелник Шапца.

Пријатељска уткамица између репрезентација Србије и Русије, почиње вечерас у 20 часова.

"Мислим да је организација једне овакве утакмице веома значајна за полуларизацију ватерполо спорта, и у спорту уопште, јер гро спорта се одигравају у Београду, мислим да је битно да се овакве утакмице одржавају и у мањим срединама где грађани и деца могу да се сусретну и виде како то изгледа уживо, једна права ватерполо утакмица", каже Зоран Аврамовић, извршни директор ВСС.

Новац од продаје улазница, биће уплаћен у хуманитарне сврхе.

Због великог интересовања Шапчана за вечерашњи меч, постављене су и монтажне трибине. Они који нису успели да купе карте које су распродате за сат времена, утакмицу ће моћи да прате у центру града на видео биму.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара