Рекетом до бизниса

У Панчеву је почела прва летња лига у тенису за ветеране. Учествује 60 играча који су подељени у пет група. Организатори су теникси клуб "Свети Сава" и Тениски клуб "Младост" Хиподром који су обезбедили вредне награде за најуспешније такмичаре.

Захваљујући успесима наших најбољих тенисера у Панчеву је све више деце, али и рекреативаца  који узимају рекет у руке. Посебно се истичу ветерани који су најбољи у Србији у четири категорије.

Да би играли што више квалитетних мечева у свом граду први пут је формирана и Летња лига ветерана.

"Тенис у нашем граду има дугу традицију и то у свим узрастима. Имали смо добре играче, али и стручњаке који и данас успешно раде широм света", каже Владимир Поповић, председник Тениског клуба "Младост Хиподром"

За рекреативни тенис године нису важне, а на терену се поред освајања поена могу склопити и важни послови, јер на турнирима учествују људи различитих професија.

Златко Ковијанић је захваљујући тенису упознао много нових људи.

"Стекао сам важна познанства која су ми касније помогла и у послу у Ваљеву, Прокупљу, Јагодини, Новом Саду и многим другим градовима. Сад заједно обављамо неке послове и успоставили смо добре доносе захваљујући тенису", каже Ковијанић.

Мирко Бундало је приватни предузетник и овај  спорт му помаже да дуже траје и да буде квалитетнији и нарадномместу.

"Постоји директна веза између успешног полсовања и физичке кондиције, односно менталне снаге, а све то добијате играјући тенис", каже Бундало.

"Тенис има много предности у односу на друге спортове, а једна од највећих је што је за игру потребан само један противник", напомиње Владимир Видојевић, председник Тениског клуба "Свети Сава" у Панчеву.

"Тенис је здрав спорт и могу да га играју рекреативно подједнако успешно и жене и мушкарци, без обзира на године. Предост овог спорта је што свако може брзо да пронађе једног противника и рекреација може да почне", додаје Видојевић.

Панчевци као и већина љубитеља тениса у нашој земљи, захваљујући успесима наших тенисера, открили су већ све тајне и бекенда и форхенда, а најупорнији и на терену покушавају да савладају технику ових удараца.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара