Водени парк на сувом

Завршетак изградње аква-парка у Трстенику, који би допринео повећању туристичке понуде целог краја, а који је држава одобрила пре две године, касни због недостатка пара.

Полагањем камена темељца крајем 2013. године, означен је почетак изградње трстеничког парка на води. Прва фаза грубих радова, за коју је тадашње Министарство привреде, Сектор за туризам, издвојило 55 милиона динара, а локална самоуправа 11 милиона, окончани су пролећа наредне године. И ту се, због поплава у Србији, стало.

Овог лета уместо планираног завршетка сва четири базена, уз постојећи олимпијски базен, Општина Трстеник сопственим средствима урадиће само један.

"По препоруци Владе Републике Србије да ће се улагати у оне пројекте који су већ започети, ми очекујемо да ће Министарсво туризма наставити финансирање овог великог, капиталног и значајног пројекта за развој туризма, на само за општину Трстеник већ за читав крај, од Крушевца до Краљева", рекао је председник општине Мирослав Алексић "и наравно, туристичке понуде Врњачке Бање, чији потенцијал желимо да искористимо са нашим аква-парком."

Одлуку о финансирању инфраструктурних пројеката у ресорном министарству, кажу, донеће по окончању конкурса, првог септембра. Ако средства за аква-парк буду одобрена, са шездесет милиона динара (40 милиона из републичког и 20 милиона динара из буџета локалне самоуправе) до краја године завршиће се друга фаза радова.

Наредне године, како се надају Трстеничани, биће завршена комплетна инвестиција вредна 200 милиона динара. Тада ће парк на води, површине 2,5 хектара, моћи ће да прими четири хиљаде купача, четири пута више него сада.

Према речима председника општине Мирослава Алексића, та средства требало би да се врате за пет до седам година:

"За то нам је у 2016. години потребно да обезбедимо још око 60 милиона динара. Отуда смо се од почетка определили да радимо фазно, како бисмо лакше финансирали пројекат и ми и Република."

До тада, спас од летњих врућина Трстеничанима ће пружати стари базен који се отвара ове недеље.

Цена карата је , како је навео Стоиљко Ацкович, директор Спортског центра Трстеник, непромењена: 150 динара дневна, 3.000 динара сезонска карта:

"Што се тиче повластица, бесплатни улаз имају ‘вуковци’ и освајачи републичких награда на такмичењима, без обзира на то да ли су спортисти или ученици. За све остале одличне ђаке обезбедили смо 50% попуста за сезонске карте."

За све посетиоце, до краја ове недеље, капије Спортског центра у Трстенику биће широм отворене, а улаз на базен бесплатан.

rts.krusevac@rts.rs
037 438 707  

 

 

--

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије