Слаб промет на краљевачкој пијаци

Краљевачку пијацу некада су називали ковницом новца, јер се из њених прихода, добрим делом, финансирао краљевачки спорт, многи инфраструктурни пројекти, помагала култура и поједине установе. Данас је, међутим, промет опао, па су незадовољни и произвођачи и купци.

Иако је економска криза учинила своје, зелена пијаца у Краљеву је и даље спас за многе, пре свега за произвођаче и потрошаче, али и запослене у том предузећу, којих није мало.

Мирослав Бура, шеф Службе наплате у ЈКП Пијаца Краљево каже да то јавно предузеће предузима све неопходне мере да би побољшало економски положај и произвођача и потрошача.

Цене услуга, по речима Буре, нису повећаване од 2012. године иако су сви фруги трошкови, почев од електричне енергије па до свих других, повећане и до 150 одсто.

Међутим, без обзира на побољшане услове, продаја је мања него икада. Купује се у најмањим количинама, често и на комад, за двадесет и тридесет динара.

Радмила Мијатовић, Биљана Спасић из Кованлука и Мирослава Стевић из Краљева кажу да народ нема пара, економска ситуација је тешка и многе породице једва преживљавају. Оне имају разумевања за, како кажу "танке џепове" својих муштерија, али и трошкови производње су велики и мањом ценом поврћа и воћа иду у чист губитак.

Ове године једино су задовољни цвећари. Горан и Оливера Јоковић из Мусине Реке, презадовољни су квалитетом и ценом цвећа из својих пластеника. Са задовољством кажу да би и за дупло већу производњу имали купце.

Јадранка Чоловић из Грдице то објашњава чињеницом да ће љубитељи цвећа пре купити неки леп цвет који им се свиђа, него да купе воће или неки други производ на пијаци.

Бољим временима надају се и произвођаци и купци. Само за некада чувену кванташку пијацу у Краљеву наде више нема. Велики трговински ланци с картицама и чековима на одложено плаћање свели су продају на кванташу на најмању меру.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара