Бирократске размирице "заврнуле" јавне чесме

Неколико дана грађанима Кикинде била је ускраћена могућност да са петнаест јавних чесми користе бесплатну пречишћену воду за пиће. До тога је дошло због неспоразума који је настао између локалне самоуправе и фирме која је до сада одржавала чесме.

Јавне чесме је у Кикинди од 1998. године, у сарадњи са општином, градила и одржавала фирма "ЕнвироТецх", користећи у њима сопствену технологију. Дугогодишња сарадња је раскинута, тврде у локалној самоуправи, када се на тендер за одржавање чесми јавила још једна фирма са повољнијом понудом.

Због тога је, кажу општинари, др Мирослав Кукучка, власник "EnviroTech", закључао јавне чесме.

Мирослава Крнић из општинског Секретаријата за заштиту животне средине каже да је фирма "EnviroTech", чесме затворила без претходне најаве, а мимо договора са општином да ће их одржавати од фебруара  до окончања поступка јавне набавке.

Др Мирослав Кукучка из "EnviroTech", сматра да су у општини и већини медија погрешно схватили да је чесме затворио због тога што је изгубио посао на тендеру.

"Чесме сам затворио из практично техничких разлога да онај ко је добио посао крене од нуле, да се сутра не би преплитале одговорности за квалитет воде између нас и те друге фирме. Нека та фирма, која је победила на тендеру започне са репарацијом уређаја и одговара за квалитет воде", каже др Кукучка.

Било како било, неколико дана испаштали су грађани, ни криви ни дужни. Сматрају да те  бирократске размирице не треба да се ломе преко леђа грађана.

Надлежна општинска инспекција наложила је присилно отварање закључаних објеката јавних чесми.

Др Мирослав Кукучка тврди да су објекти обијени од стране локалне самоуправе и то без икаквог надзора.

"Чесме су тренутно у функцији, али без одржавања уређаја и гарантованог квалитета воде", додаје Кукучка.

С друге стране, Мирослава  Крнић наглашава да су чесме отворене на основу одлуке Савета за безбедност и да су све оспособљене за употребу.

"Чесме су отворене уз надзор надлежних инспекција и уз ванредну контролу хемијске и бактериолошке исправности воде", истиче Крнић.

Грађани опет неометано користе воду са јавних чесми, а обавезу привременог одржавања, до коначних резултата тендера, преузела је зрењанинска фирма која је такође учествовала на тендеру.

Остаје непријатно питање зашто је до спорне ситуације уопште и дошло.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара