За занимљивију наставу

Паметна табла и савремени дигитални логопедски сет у Основној школи за децу и омладину са сметњама у развоју "Смех и суза" у Алексинцу, олакшаће рад наставницима, а ученицима ће наставу учинити занимљивијом. Ова два апарата поклонила је фондација Новак Ђоковић, у сарадњи са Канадском амбасадом.

Паметна табла и најсавременији дигитални логопедски сет део су помагала у Основној школи за децу и омладину са сметњама у развоју "Смех и суза" у Алексинцу. Ова два апарата, вредности од готово 500.000 динара, донирала је фондација Новака Ђоковића у сарадњи са Канадском
амбасадом.

Ученици школе "Смех и суза" паметну таблу већ користе, кажу да иако Новак није могао да дође, поклону се веома радују.

"Фантастично, много лепа табла, играли смо игрице", каже Сеад.

"На табли је занимљивије него на рачунару", каже Александар.

И код логопеда сада је много занимљивије. Овај савремени апарат пружа велике могућности за напредак.

"Научила сам слово В", каже Катарина.

"Радили смо малтене помоћу штапа и канапа. То је било - свеска, оловка, писање, друга визуелна средства, слике које смо имали, а уз помоћ овог апарата, који има 51 програм, можемо да прилагодимо за сваки глас и поремећај детету", каже Јасмина Марковић, логопет.

У школи су необично срећни кад их се неко сети, а за Ђоковићеву фондацију овакве школе су приоритет.

"Фондације важно је и што су наставници прошли едукацију како би могли што пре да користе апарате у свакодневној настави, и врло смо срећни што их данас видимода се деца заједно са њима испред табле и да уживају у часовима", каже Маја Јовановић, пројектна менаџерка Фондације Новак Ђоковић.

"Радујемо се сарадњи са овом фондацијом, лично сам пријатно изненађена атмосфером која влада у школи", каже Бети ен Џерман, асистент амбасадора Канаде.

Основну школу "Смех и суза" похађа више од 50 ученика из Алексинца и околине.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије