Женска одећа из Панчева ускоро на руском тржишту

Панчевачка текстилна индустрија "Пасаж" договорила је извоз женске одеће у Русију и прва испорука обавиће се већ крајем овог месеца. Да би се роба продавала на руском тржишту Државна комисија мора да изда сертификат о квалитету, али овде не сумњају да ће задовољити све прописане критеријуме.

Породична компанија "Пасаж" основана је 1983. године и за три деценије прерасла је из мале радионице у моћну компанију која запошљава 100 радника. Договорени извоз одеће на руско тржиште нови је изазов за све запослене.

Овде се већ неколико година баве истраживањем иностраног тржишта и Александра Митровић, пи-ар бренд менаџер "Пасажа" каже да су купце из Русије спремно дочекали.

"Ово је велика шанса не само за нашу фимру већ и за друге компаније које се баве текстилном индустријом у Србији, јер је руско тржиште огромно. Ми поседујемо квалитет, а конкурентни смо и са ценама и сигурно задовољавамо све тражене критеријуме од стране руксог купца", каже Александра Митровић, пи-ар бренд менаџер "Пасажа".

Представници руске компаније "Мода Центрум" посетили су "Пасаж" да би погледали колекцију за пролеће и лето.

Горица Ристић, модни дизајнер каже да су наручили прве количине женске одеће која ће им бити испоручена до краја месеца.

"Русима је најважније да одећа буде од  природних материјала, а ми и производимо највише од памука, свиле, лана и вуне, а задовољићемо и њихов укус када је у питању дизајн и дезен који треба да буде цветни са топлим бојама", каже Горица Ристић, модни дизајнер.

Сарадњу са купцима из Русије нашим текстилцима омогућила је Привредна комора Србије. До сада је шест домаћих компанија склопило уговоре о извозу женске, мушке и дечије одеће и обуће. Пре прве испоруке државна комисија мора да изда документацију да је роба квалитетна и дазадовољава све прописане критеријуме.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије