Затворен једини хотел у Врањској Бањи

Затворен је хотел "Железничар" у Врањској Бањи, одлуком Желтуриста, предузећа за железничко угоститељство. То је једини хотел у бањи, смештајних капацитета има једино још у Специјалној болници, а у приватном смештају у току је категоризација.

Нема струје, не раде телефони, вода је искључена због хаварије. Једанаест радника долази на посао, дежурају, чувају зграду и имовину и чекају исплату социјалног програма.

"Шта даље и где даље, 17 година у овом објекту, буквално сам отворила Хотел, сад треба и да га затворим, не разумем", каже Драгана Ристић, радница.

"Долазе људи, гости, али ми немамо где да их примимо, враћају се", каже Срећко Стојилковић, радник.

Прошле године се више од половине запослених изјаснило за социјални програм. Исплаћен је и изгледало је да се Хотел враћа у живот. Док рачун није блокиран.

"То су за 18 месеци неизмирене плате радницима, они су тужили с правом и из те блокаде је врло тешко изаћи", каже директор хотела Железничар Милојко Недић.

Запослени кажу да је јула исплаћена плата за октобар 2013. године. Није било средстава за набавку намирница за припрему хране, недостајала су и средства за одржавање хигијене. Врањска бања остала је без хотела.

"И овако ништа нема, кад затворе хотел пропаст начисто. То је једини хотел који је функционисао, стало је све", кажу мештани.

Туристичка сезона је почела, припремљен је програм за културно лето, планинску трку.

"На самом старту, без обзира на то што желимо нешто ново да урадимо и доведемо туристе, у проблему смо због смештаја", каже Јелица Стефановић, референт за туризам.

Специјална болница има своје смештајне капацитете и сталне посетиоце. У приватном смештају у току је категоризација соба, за претходна решења рок је истекао.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945
 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије