У част шабачких европских шампиона

"Металопластика на крову Европе", "Шабачки шамионски ванземаљци", "Рукометни плес Металопластике" преносили су медији широм Европе и Југославије вест 21. априла 1985. године. У другој финалној утакмици у Мадриду, Рукометни клуб Металопластика је са десет голова разлике подедила шпански Атлетико и освојила титулу клупског првака Европе.

Шабац је постао рукометна престоница и колевка модерног рукомета. О  играчкој виртуезности сјајне генерације Металопластике сви су говорили, због њиховог такозваног плеса по терену хале су биле препуне.

Аплаузима су их испраћали и домаћи и противнички навијачи. Шабац, генерацију рукометаша која је град прославила није заборавио.

У част обележавања три деценије од прве европске титуле, Чивијаши су својим ванземаљцима приредили рукометну светковину. У град је стикао и пехар који је Металопластика освојила и 1986. године, а уз пехар окупила се готово цела екипа.

За заслуге клуб је добитник Априлске награде града Шапца, а њиховим некадашњим успесима посвећене су бројне манифестације.

На изложби у фоајеу позоришта уз емитовање снимка утакмице из Мадрида изложени су оригинални дресови, улазнице, флајери, плакати, фотографије играча. На свечаној академији поново се подсетило на златно доба Металопластике и велики допринос афирмацији града.

У хали спортова где су остварили бројне победе и где их је публика дочекала из Мадрида цео дан био је у знаку рукомета. Рукометним великанима у част, који су и клупски и са репрезентацијом освојили све што се у рукомету могло освијити, играле су све селекције.

Своје шапионе од пре 30 година публика је громогласним аплаузом поздравила на утакмици првог тима Металопластике и Борца из Бања Луке.

Европске освајаче титуле са пехаор предводио је капитен голман Мирко Башић. У шампионском тиму недостајали су Игњатовић, Портнер, Лукић и преминули тренер Александар Павловић.

На шабачком паркету на одушевљење свих љубитеља рукомета поново заједно Вујовић, Исаковић, Вуковић, Мркоња, Цветковић, Кузмановски, Милошевић, Танасић, Ђукић, Карановић, Рашић,  Симоновић, тренери Живковић и Фајрић, физиотерапеут Мркоњић, технико Дамњановић.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара