Читај ми!

Пролом Бања спремна за туристе

Изложбом слика и скулптура са међународне ликовне колоније Беле Цркве почела је и званично нова туристичка сезона у Пролом Бањи. Ове године, мултимедијална недеља уметности окупила је двадесетак сликара из земље и света као и десетак младих вајара.

Људмила Чагина из Русије нежалећи се на пређене километре већ десет година долази на ликовну колонију у пролом бањи са жељом да се сретне са пријатељима и са њима да уметнички одговор лепотама Радан планине.

"Пролом Бања је чудесно место и не зна се дали је лепше зими, у пролеће или на лето. Колонија је добро организована, а друштво је увек одлично", каже Људмила.

"Простор Ђавоље вароши, Пролом Бање, Куршумлије и читаве околине је прави изазов и душа сликара то осети и пренесе, остави траг", каже Братислав Анђелковић.

Пролом Бања и Ђавоља варош, осим по својим природним лепотама постају познате и као места где се уметници пуне две деценије радо окупљају и стварају, а који су иза себе оставили око 600 радова.

"Била је једна утопијска идеја где смо рекли да направимо двеста две скулптуре које ће пратити онај пут до Ђавоље вароши. Можда и успемо", каже Карло Астрахан, вајар.

"То је један велики допринос култури Куршумлије, читавог  краја", каже директор ликовне колоније Радован Танасковић.

Изложбом слика двадесете међународне ликовне колоније "Беле Цркве" озваничен је почетак нове туристичке сезоне у Пролом Бањи.

Домаћини су за ову сезону обезбедили и нове садржаје.

"Посебан пакет какав је првомајски уранак у Ђавољој вароши, такође буди велико инересовање. Сви наши гости ће у току празника, моћи да користе и додатне садржаје попут велнес центра а за малишане ту је и дечија играоница", каже Славиша Јовановић, заменик директора Пролом Бање.

Овде је међу гостима и уметницима све више младих и странаца, па је током протекле године у лепотама пролома уживало око 70.000 гостију.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије