Читај ми!

Акција чишћења кикиндске општине

У Кикинди је у току велика акција чишћења зелених, јавних и свих других површина. На овом послу ангажовано је више људства и механизације него икад. Акција је почела првог дана априла чишћењем дивљих сметлишта и до сада је очишћено једанаест од тринаест евидентираних локација.

Мирослава Крнића из Секретаријата за заштиту животне средине каже да је акцију покренула локална самоуправа и да у њој учествују Јавно-комунална предузећа "6.октобар" и "Расадник" са својим машинама.

"У активности уређења града уључени су и волонтери, као и корисници фонда солидарности", додаје Крнић.

Поред дивљих депонија чисте се улице у граду и селима и сређује се простор Старог језера. Од почетка акције дневно се уклања око четрдесет тона разног отпада, претежно грађевинског шута, комуналног отпада, папира и другог.

Марко Стојановић, корисник социјалне помоћи, истиче да се на овај начин одужује општини захваљујући којој прехрањује породицу, док Александар Малетин из Дечјег позоришта "Лане"  каже да са својим колегама увек учествује у хуманитаним акцијама, било то самостално са својим представама или у оним активностима које организује општина.

"Жеља нам је да квалитетније живимо и да имамо лепши град", појашњава Малетин.

Из Секретаријата за инспекцијске послове грађани се упозоравају да су казне за одлагање отпада ван одређених локација велике. Даница Белош, начелница Секретаријата, предочава да су код судије за прекршаје због четири пријаве прекршиоци платили казне до 80 хиљада динара.

Носиоци активности свеобухватног чишћења Кикинде су Секретаријати за заштиту животне средине и за инспекцијске послове и Одсек пољочуварске службе.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије