Читај ми!

Брже до грађевинских дозвола

Прва грађевинска дозвола у Шапцу, овог месеца, издата је само два дана после подношења документације, инвеститору који је већ имао локацијску. Од 1. марта поднета су 24 захтева.

Уместо да иду од шалтера до шалтера, све што је било потребно грађани су обавили на једном месту. Већ су издате две грађевинске дозволе и два локацијска услова.

Укупно је одбачено 20 захтева, углавном због формалних недостатака, односно неусаглашености
техничке документације са подзаконским актима.

Обједињена процедура је бржа, уместо грађана, сада више посла имају службеници. За све информације о обједињеној процедури, Градска управа, отворила је и посебну телефонску линију.

"Град Шабац и Градска управа у потпуности примењују закон и сва подзаконска акта која су донета. Успостављена је пуна сарадња са свим Јавним предузећима која достављају услове, сагласноти и мишљења ради спровођења поступка обједињене процедуре. Тамо где тренутно постоји проблем јесте сарадња са Републичким Јавним предузећима,  конкретно на пример са Републичком дирекцијом за воде и другим Јавним предузећима где нам је мало тешко да успоставимо електронску комуникацју с њима како нам закон налаже", каже Јелена Јекић, начелник Одељења за урбанизам Града Шапца.

"Закон олакшава посао пројектантима из разлога што држава постаје одговорнија за прикупљање услова. Јавна предузећа, која су до сада била проблематична и била су препуштена пројектантима и инвеститорима, а они су имали своје рокове, неки краће, неки дуже, неки су успевали да се уклопе, неки не", каже директор Пројектног бироа "Сет" Милена Срећковић.

Она додаје да постоји још низ ствари које би требало побољшати, на којима треба радити заједнички, а то је пре свега, како каже, сагласност на пројектну документацију.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара