Читај ми!

Кућа нестаје у клизишту

У краљевачком селу Пекчаници, услед обилних киша и топљења снега активирала су се стара клизишта и појавила нова. У најтежој ситуацији је Станко Пајовић коме из дана у дан кућа све више тоне и распада се од огромних пукотина у земљи. Иако је Штаб за ванредне ситуације донео одлуку да се Станко и његова маћеха Милица иселе из куће, питање њиховог смештаја још није решено.

Живот Станку Пајовићу из Пекчанице никада није био наклоњен. Од детињства болује од тешке болести, без родитеља је остао када су му били најпотребнији, а сада му клизиште односи кућу коју су градили и његови преци и он.

"Несрећа ме снашла. Кућа тоне, пуцају зидови, цео свет ми се срушио. Живим од пољопривредне пензије од 10.000 динара и то је све. Остао сам без воде и струје. Све сам иселио код комшија да спасим што се спасти може", каже Станко.

Кућу од дефинитивног пада држе олуци, прозори, врата и неколико бетонских стубова у подруму, али је питање докле.

Станкова маћеха више брине о Станку, него о кући и имовини, стално се питајући шта ће сњим бити болесним и немоћним.

Станку су комшије прве прискочиле у помоћ. Код Ратка Јовановића проводи ноћ, раном зором поново је на свом огњишту. Ствари је такође склонио код Ратка и Андрије Тодоровића.

На целом простору нема здравог места где би се Станку саградила нова кућа или било какав смештај. Клизи на десетине хектара ливада, њива и пашњака.

Драго Радовановић истиче да чак и да није такав материјал не би могао да се допреми, јер је и пут клизише однело.

Станко Пајовић је, кажу, брига Града и надлежних институција.

Радојица Кочовић, начелник Штаба за ванредне ситуације каже за РТС да је Штаб донео одлуку да се Станко исели из куће, а да Градско веће мора наћи решење за његов смештај.

Боравком у кући, каже, ризикује живот.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара