Читај ми!

Пирот, спровођење нових мера у грађевинарству

Од 1. марта почела је примена обједињене процедуре издавања грађевинских дозвола. Након провера локалних самоуправа од стране надлежног министарства, општина Пирот оцењена је као једна од најспремнијих за спровођење нових мера из области грађевинарства.

Поједностављена и бржа процедура издавања грађевинских дозвола, поред других погодности за пословање у оквиру Слободне зоне Пирот, добар је сигнал домаћим и страним инвеститорима.

"Предузеће за управљање Слободном зоном Пирот, тражило је локацијску дозволу по новом закону, за изградњу два објекта од 630 метара квадратних. Ми смо локацијску дозволу добили за мање од десет дана, што није мала ствар за онога ко жели да гради објекте и да троши свој новац", каже директор Слободне зоне Пирот др Драган Костић.

У Одељењу за урбанизам и стамбено-комуналну делатност општине Пирот кажу да већ увелико примењују Закон о обједињеној процедури издавања грађевинских дозвола и да су странке задовољне оваквим начином рада.

"Локацијске услове добило је четири инвеститора и сада су они на потезу, треба да прибаве  потребну техничку документацију. Већ наредне недеље очекујемо да се на те издате локацијске услове и на њихове поднете захтеве издају и грађевинске дозволе", каже Зоран Крстић, начелник одељења за урбанизам и стамбено-комуналну делатност Општине Пирот.

Привредници и грађани сада сва обавештења  и потребну документацију добијају на једном  шалтеру у услужном центру, а помоћ у вези попуњавања захтева и отклањања евентуалних нејасноћа, странкама пружају стручне службе општине Пирот.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара