Читај ми!

Слободне хале за покретање производње

У Ваљеву, има слободних хала за покретање производње и Град их нуди инвеститорима. Заинтересованих страних улагача има и за пољопривредну производњу, али Град у власништву нема пољопривредно земљиште. Одељење за локални развој је формирало базу инвестиционих локација и позвало привреднике и грађане да у њу упишу оно што нуде за закуп или продају.

Десимир Тадић, предузетник из Ваљева, са пословним партнером купио је некадашњу Фабрику вијака "Градац". После неуспешне приватизације, "Градац" је био у стечају и пре годину дана је продат. Тадић је посато сувласник 30.000 квадрата пословног простора. Коплекс заузима осам хектара.

"Већ нудимо инвеститорима и домаћим и страним. Један правац је издавање овог простора домаћим инвеститорима, произвођачима и већ такве имамо. У другом правцу разговара-мо са странцима, пре свега са Италијанима да озбиљне производње дислоцирају у капацитете овде у Ваљеву", каже
Десимир Тадић.

Град Ваљево инвеститорма индустријску зону "Стефил", бившу фабрику намештаја. Део комплекса закупио је ваљевски предузетник, који се бави прерадом дрвета.

Да би направио базу инвестиционих локација Град Ваљево позвао је привреднике и грађане да пријаве објекте, грађевинско и пољопривредно земљиште за закуп или продају потенцијал-ним улагачима.

"Наш циљ су производне хале и погони преко 500 м2, грађевинско земљиште преко 30 ари и пољопривредно земљиште преко 50 ари, све нам је значајно. Кажем, цела иницијатива проистекла је из наших искустава са инвеститорима и заинтересованим већим пољопривредницима који би закупили или купили земљиште", каже Александар Вујић Суботић, начелник Градске управе.

Пријављивање производних хала, грађевинског и пољопривредног земљишта за закуп и продају могуће је електронски на сајту града Ваљева или обраћањем Одељењу за локални развој.

Све инвестиционе локације биће презентоване на сајту http://www.privreda.valjevo.rs/, али и у непосредним контактима градских челника са потенцијалним инвеститорима. Циљ је да се покрене привредна активност и ново запошљавање.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 220 068

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво