Читај ми!

Бившим радницима "Севера" решења о пленидби имовине

Око 460 радника некадашњег привредног гиганта, суботичког "Севера", изгубило је спор са том фабриком око исплате заосталих зарада. Њима су почела да стижу решења о пленидби имовине због неплаћених трошкова судског процеса, што је узнемирило велики број суботичких породица.

Незапослена Суботичанка Јованка Ковач, некадашња радница "Севера", примила је решење о пленидби због 45.000 динара неплаћених судских трошкова.

И Живко Страјин, такође незапослен, бивши радник "Севера", чека судске извршитеље да му заплене имовину због неплаћених 65.000 динара, трошкова судског процеса против "Севера".

Некадашњи радници фабрике "Север" изгубили су вишегодишњи судски спор против фирме у којој су радили. Више од 1.200 радника тужило је фирму због неисплаћених заосталих зарада, а њих 460 су изгубили спор, пре свега због застарелости потраживања.

У удружењу "Солидарност" које годинама указује на сумњиву приватизацију "Севера" сматрају да су пресуде незаконите јер, како кажу, приватизација "Севера" није завршена 2005. године, већ тек 2010. године, што је податак који је пресудио да радници изгубе спор.

Председница основног суда у Суботици, чију смену траже у удружењу "Солидарност" каже да су судије радиле по закону, а да је датум окончања приватизације одредила Агенција за приватизацију.

У фабрици "АТБ Север" кажу да немају готово никакве везе са споровима који су започети за време бившег, аустријског власника, јер су у међувремену продати кинеској корпорацији.

Некадашњи суботички привредни гигант који је запошљавао и 6.000 радника, данас има само 420 запослених. Посао и зараде су обезбеђени за ову годину, тврде у менаџменту. Чак ће, због повећаног обима производње, запослити још тридесетак радника.

Ако се уклопе у нове услове рада, могу то бити чак и бивши радници "Севера" којима сада прете пленидбе, баш због спора са овом фабриком.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара