Читај ми!

Ванредна ситуација у Куршумлији

Висина снега у селима Куршумлијске општине достиже 90 центиметара, а наноси на појединим местима прелазе два метра. У 20 села на планинском подручју, која су трећи дан одсечена од света, Општински штаб данас је прогласио ванредну ситуацију. Најтеже је у селима дуж административне линије са Косметом.

Због снега Општински штаб у Куршумлији данас је прогласио ванредну ситуацију.

"Јер то је махом старачко домаћинство, махом људи 60-70 година па нагоре. Деце, нажалост, немамо", каже мештанин.

Ништа боље није ни у селима око Луковске бање.

"Нема напајања репетитора са струјом. Већ два дана немамо ни мрежу 064 ни фиксне телефоне што значи да немамо комуникацију нисаким", каже Горан Стевановић председник месне заједнице Луковска бања.

Чекајући да стигне помоћ у неким селима мештани су се и сами организовали.

Општина Куршумлија има више од 90 насељених места. До већине се не може ни после три дана због снега који на појединим местима достиже висину и преко два метра.

Општински штаб данас је прогласио ванредну ситуацију у 20 села која су одсечена од света.

"Најгоре у свему томе је што су наша села мало насељена, да су то углавном старачка домаћинства па не могу да се измедју себе пуно помажу, тако да ћемо морати да прочистимо до свих прилаза и до свих старих људи", каже председник општине Куршумлија Радољуб Видић.

На рашчишћавању путева ангажована је сва расположива механизација комуналних јавних предузећа и приватних предузетника из Куршумлије.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара