Читај ми!

Близанци различитих интересовања

Тридесеттрогодишња браћа Карафиловски из Црепаје, иначе близанци, показали су изузетне таленте, Иван у уметности, а Игор у проналазаштву. Блиски су и подржавају један другог, иако имају различита интересовања.

Близанци Иван и Игор Карафиловски из Црепаје живе заједно, али свако задубљен у свој рад. Игор је завршио машинску школу и посветио се проналазаштву, а његов изум - пречишћивач ваздуха - званично је патентиран 2012. године. Служи за отклањање аерозагађења, а може се користити у индустрији и пољопривреди.

"Изабрао сам да се бавим екологијом, јер је то будућност. Ускоро ће и код нас доћи веома строги прописи из те области, па ће изуми као моји бити потребни. Тренутно сарађујем са једним приватним факултетом из Београда и треба да направимо прототип моје машине", прича Игор.

Уместо братовог интересовања за науку, Иван је наследио уметнички дар. Учио је да слика уз свог ујака и потпуно се посветио томе, иако није успео да упише Академију. Његови радови спадају у хиперреализам и магични реализам, а планови су му да постане члан Удружења ликовних уметника и да излаже што више.

"Ја сликам реалистично, али увек додајем нешто своје, препознатљиво, оригинално. У данашње време хиперреализам је доста популаран, па се надам да ћу наћи тржиште за себе", каже Иван.

И Игор и Иван су тренутно незапослени. Уздају се у своје таленте и траже шансу у будућности, у нади да ће продавати своје радове, зарађивати и лепо живети од тога.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво