Читај ми!

Најбољи средњошколски часопис у Србији

Годишњак "Ми" који припремају ученици и професори лесковачке Гимназије у конкуренцији 76 средњошколских часописа у Србији овенчан је првом наградом Друштва за српски језик и књижевност и Задужбине Милоша Црњанског.

Први састанак редакције часописа "Ми" у овој години са неколико нових сарадника. Још се нису слегли утисци о награди, а већ се предлажу нове теме, пљуште идеје, настају фотографије.

Талентовани ученици лесковачке Гимназије са тројицом професора пишу о школском животу, културним догађајима, освојеним наградама. Ту су и литерарни радови, природњачки кутак, занимљиви записи.

"Ово искуство нам много значи. У прилици смо да покажемо свима шта стварамо и какве резултате имамо", каже Анастасја Пешић, ученица 4. разреда.

"Ја сам приложила за часопис своју поезију. У неколико песама нашла су се моја осећања", каже Дина Војновић, ученица 4. разреда.

Кад остави дневник професор математике Милорад Милићевић лати се фото апарата од кога се не одваја скоро пола века. Радо своје знање кроз фото секцију и у овде, у редакцији часописа преноси ученицима.

"Ја сам изненађен колико су ученици креативни и колико уопште не знамо какве све потенцијале имају. Треба им на томе честитати", истиче Милорад Милићевић.

Часопис "Ми" кроз своју историју мењао је уреднике, садржај, формат, дизајн, али је идеја остала иста. Двадесети број нове серије часописа "Ми" у конкуренцији 76 средњочколских часописа Друштво за српки језик и књижевност и Задужбина Милоша Црњанског прогласили су за најбољи у Србији.

"Гимназија је била и остала јединствена. То потврђује и ова награда и мислим да јој ово место заиста припада", каже Владимир Мичић, уредник часописа.

Од почетка године лесковачкој Гимназији са традицијом дугом 135 година у којој се образује 807 ученика стигле су чак три награде. Много је разлога за понос и задовољство.

"То потврђује квалитет наставе, квалитетан и пожртвован рад и професора и ученика ове школе", каже директорка Гимназије "Станимир Вељковић Зеле" Драгана Цветановић.

Лествицу за стандард и квалитет часописа су високо подигли. Свесни још тежег задатка и спремни за изазов полако и темељно већ стварају нови број који из штампе излази крајем маја.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво