Читај ми!

Без повоца ни у парк

Градско веће Ниша донело је предлог одлуке којом се власницима кућних љубимаца забрањује да преко дана животиња буде без поводника, чак и у парковима. Одлука је изавала негодовање власника животиња и Удружења.

Овако нешто више неће бити могуће. Пас без поводника, чак и у парку моћи ће да трчи само од 20 сати до 10 изјутра. Опасни пси мораће да имају корпу и неће моћи да их шетају малолетни.

Власник два добермана и власница немачког немачког боксера кажу да је таква одлука неодржива.

"Каква је то шетња пса са поводником и са заштитном корпом. То је ипак животиња која има нагон да трчи, да јури да се игра", каже Дејан Драгишић.

"Знате шта, људи имају посао. Не могу ја да прихватим да ми неко одређује кад ћу да изведем пса или кад ће њему да се иде у ве-це", каже Ивана Јовановић.

Градски већник Јован Стојковић најављује да ће за животиње бити изграђено игралиште. Одлука се, како каже, донеси због лошег стања о овој области.

"Сами сте сведоци да се на улицама нашег града пси шетају неконтролисано без власника. Овом одлуком ми смо регулисали правила понашања", каже Стојковић.

Родитељи, баке и деке, који чувају малишане у нишким парковима кажу да је градска одлука добра.

"Ја сам лично против тога да се у парку шетају пси, поготово они који ниси везани и немају корпу, а ту има пуно деце. Чак и кад шетају псе на повоцу, они их пусте на дуго и ја опет морам да  скочим и заштитим дете", кажу грађани.

Одлука предвиђа да животиње морају бити вакцинисане и везане, поред школа и вртића. Бројна нишка удружења противе се предлогу Градског већа.

"Не можете ви да вежете пса и да једноставно не постоји у граду не постоји ни једно место где пас може да прошета без повоца", каже Душан Стојановић, Удружење Зоопланет.

Оштре критике власника кућних љубимаца и удружења, сигурно ће донети неке промене предлога ове одлуке. Међутим тешко је веровати да ће и после тога све стране бити задовољне.

rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво