Шабачки Сокак отвореног срца

Школску славу, Светог Саву, ученици Медицинске школе и Школе примењених уметности у Шапцу обележили су на необичан начин, дружењем и скромним послужењем суграђана испред школа.

На платоу који спаја две школе, уз топао чај, слатко и слано пециво, радост због школске славе, ученици су поделили са пролазницима и комшијама.

"Чај је топао и баш ми прија. Лепо сам се послужила, диван чај, дивно пециво", кажу грађани.

Да све изгледа беспрекорно, а послужења буде довољно, потрудили су се у овдашњим пекарама и пиљарницама.

"Овој акцији су се придружиле све локалне пекаре, пиљарнице, ресторани, они су нам поклонили своје производе", каже Анђела Радовановић, Школа примењених уметности Шабац.

"Драго ми је да су нас наши суграђани подржали у овој акцији, и наставићемо и следећих година да се дружимо овако", каже Јован Кузмановић, Медицинска школа "др Андра Јовановић'' Шабац.

Циљ окупљања у духу Светосавља је неговање истинских вредности, кажу организатори манифестације.

"Ова акција је битна да би ученици, и уопште људи стекли да је хуманитарно нешто што треба да се подржава, и сваке године организује, у том духу ми смо организовали ову акцију да би помогли другима'', каже Чедомир Божић, Ученички парламент.

"Трудимо се да на дан школске славе све суграђане који прођу нашим сокаком угостимо, Београд има своју Улицу отвореног срца, а Шабац и ове две школе свој Сокак отвореног срца", каже Верица Матовић, Тим за хуманитарне активности Медицинске школе.

Школе отвореног срца организовао је Тим за хуманитарне активности и Ученички парламент две установе,  који на одговоран и креативан начин утичу на бољи квалитет образовања.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара