Читај ми!

Првакиња у пауерлифтингу

Седамнаестогодишња Кикинђанка Нина Шево првакиња је државе у пауерлифтингу, спорту снаге, који захтева изузетну вољу, труд и одрицање. Нина је ученица трећег разреда Средње стручне школе "Милош Црњански" у Кикинди на смеру фармацеутски техничар.

Воли животиње, рок музику и оригами. Од својих другара и другарица разликује се по томе што је најснажнија. Бави се пауерлифтингом, чланица је Клуба "Гладијатор" из Елемира и вежба по три сата дневно у теретани кикиндског Спортског центра "Језеро".

Она каже да овај спорт тренира годину и по дана, јер јој се свиђа.

"Први пут ме брат одвео у теретану у Новом Саду и одонда овде тренирам сама", каже Нина.

Пауерлигтинг укључује три дисциплине: чучањ, бенч прес и мртво дизање. Циљ је подићи што већу килажу у све три дисциплине кроз три покушаја. Најбољи покушаји из сваке дисциплине се
сабирају и служе за рангирање такмичара.

Нина, иако тежи само 57,5 килограма, из чучња подиже 80 кила, из бенч преса 67,5, а из мртвог дизања чак 112,5 килограма.

За годину и по дана учествовала је на шест такмичења и са сваког је донела најмање две златне медаље. На Гала купу у Нишу, одржаном средином децембра прошле године, освојила је четири најсјајнија одличја и пехар за апсолутног победника.

У школи се труде, колико год је то могуће, да јој изађу усусрет.

"Омогућавамо јој одсуство са наставе ради такмичења, а она то узвраћа тиме што је одлична ученица и што се у Кикинду увек враћа са медаљама", каже директор школе Виктор Фелбаб.

Након средње школе Нина Шево намерава да учи даље за физиотерапеута, али негде у иностранству где пауерлифтинг има бољи рејтинг, јер, како каже, осећа да је способна да у том спорту може постићи европски вредне резултате. Због изузетне преданости и онога што је до сада постигла, ваља јој веровати.

rts.kikinda@rts.rs
+381 230 439 745

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије