Читај ми!

Скијање на Старој планини

Планинарски дом на Старој планини, удаљен само 12 километара од Пирота, идеална је дестинација за све заљубљенике у зимске спортове. Због школског распуста, сада је препун скијаша, али и оних који желе да бораве на чистом, планинском ваздуху.

У оквиру Божићне школе спорта, на Старој планини се свакодневно одржава и школа скијања. А сви садржаји за полазнике - као и превоз до Планинарског дома су бесплатни.

"Дошла сам из Београда да проведем овде зимски распуст. Научила сам да скијам и баш ми је лепо. Ја сам одлучила да идем на скијање зато што ми је лепше да будем на планинии, него кући", кажу малишани.

Попут ових девојчица, још неколико стотина школараца, одлучило је да зимски распуст проводи на најближем пиротском скијалишту-Планинарском дому.

"Скијам већ неколико година, научила сам захваљујући Божићној школи спорта. До сада сма научио како да скијам паралелно, како се брзо скреће и како да се скијам на наглој кривини. Стаза је јако добра за почетнике, јер није стрма", кажу гости.

Под будним оком искусних инструктора скијање се брзо учи, па је велики број деце овладало овим спортом.

"За почетнике је одлична стаза и за 3, 4 дана имали смо преко три стотине деце. Сви су већ  проскијали, значи да скијање није тешко", каже Оливер Стефановић, инструктор скијања.

Мали скијаши су нестрпљиви у намери да све науче одједном, па о њиховој безбедности, поред инструктора брине и лекар.

"С обзиром да је безбедност на стази на високом нивоу, ја сам као дежурни лекар овде могла и да се опустим. Повреда и падова, хвала Богу до сада није било", каже др Марија Нешић.

Упркос томе што Планинарски дом није велико скијалиште, ако је судити по интересовању заљубљеника у зимске спортове.

Стазе до којих се из Пирота стиже за само двадесетак минута, и ове сезоне биће пуне скијаша.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије