Читај ми!

Жена змај из Краљева

Данијела Божић из Краљева је носилац титуле "Жена змај" за 2014. годину. У питању је специјално признање од Удружења пословних жена Србије које се сваке године додељује у разним категоријама. Данијела Божић је заслужну титулу понела за велики труд који је уложила у запошљавању жена.

Канцеларија Данијеле Божић, предузетнице из Краљева је препуна признања и награда. Пехар за жену змаја јој је посебно драг, јер је додељен за допринос у запошљавању жена.

Титула добија на тежини ако се зна да је Данијела пре само неколико година била корисник подстицајних средстава за самозапошљавање. Прва иначе бесповратна средства Националне службе за запошљавање искористила је за набавку шиваћих машина и опреме. Сада је власник дечије конфекције која упошљава 50 радница. 

"Наравно да је све ишло корак по корак. Јако напорно и јако тешко. Али упорношћу, великим залагањем и великим трудом добили смо жељене резултате", каже Данијела Божић, приватна предузетница из Краљева.

Конфекција чије су власнице Данијела и Невенка Божић сада располаже са обртним капиталом у вредности од неколико стотина хиљада евра колико кошта уосталом само једна савремена машина.

Удружење пословних жена Србије и Министарство привреде награђују предузетнице за пословни дух. Сличне иницијативе подржавају и разне међународне финасијске институције, почев од Европске банке за обнову и развој.

Домаћа удружења и Филијале Националне службе за запошљавање такође. Ове године Филијала у Краљеву је у пројекте самозапошљавања из своје евиденције укључила 30 незапослених лица.

"У прошлој и у овој години смо реализовали 71 програм самозапошљавања и 15 програма за особе са инвалидитетом. Интересовање је јако велико. Међутим, недостатак средстава нам не дозвољава да на такав начин покушамо незапосленима да нађемо запослење", каже Владан Шекуларац, Филијала НСЗО у Краљеву.

Интересовање за средства за самозапошљавање у висини од 160.000 динараје било велико и Филијала није могла да одговори свим захтевима. Очекује се да ће Национална служба одредити нове квоте на нивоу републике већ почетком наредне године.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара