Читај ми!

Годишњица оснивања Координационог тела

Влада Србије је за 14 година, преко Координационог тела, у три општине, Бујановац, Прешево и Медвеђу, уложила више од 6 милијарди динара. За то време, међународни донатори одвојили су 35 милиона евра.

Буџет Координационог тела за ову годину је био 435 милиона динара, а наредне године биће за 17 милиона мањи, због ребаланса републичког буџета.

Поводом 14 година од оснивања Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу, председник тог тела Зоран Станковић је рекао да је сада главна преокупација изградња зграде одељења Економског факултета. Средства су обезбеђена пре две године, документација је
регулисана и ускоро почиње изградња. Зграда ће бити завршена до почетка следеће школске године.

Породилиште у Прешеву је завршено и опремљено пре шест месеци, а још не ради. Договорено је са Министарством здравља да финансира дежурства тројице гинеколога из врањског Здравственог центра, и да се у ванболничком породилишту ангажује још 12 бабица.

Председник Координационог тела Зоран Станковић је рекао да је очекивао да се много више уради на економском пољу, пре свега да се обезбеде инвеститори и смањи број незапослених.

Пре годину дана прекинути су разговори о седам тачака, зато што су албански лидери били незадовољни предложеном мрежом судова. Станковић очекује да ће се разговори наставити наредне године.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара