Креативна учитељица и сложни родитељи

Колико је креативан рад учитеља добар темељ за боље савладавање градива, али и за стицање разних вештина и врлина, најбоље показује пример одељења четвртог три лесковачке Основне школе "Јосиф Костић". У рад креативних радионица укључили су и родитељи са циљем да се што више посвете деци.

У школским клупама заједно родитељи и деца. Заокупљени прављењем украса за новогодишњи базар не гледају у сат и не осећају умор иако су родитељи право с посла дошли овде, а школско звоно одавно је огласило крај наставе.

У учионици четвртог три и радно и весело.

"Не мислимо на обавезе које нас чекају код куће. Овде смо посвећени само њима и дивно нам је заједно", каже Оливера Илић, родитељ.

Прво се међу децом развило право другарство, а онда су се спријатељили и њихови родитељи који су недавно основали и клуб. Оваква слика може се видети у сусрет свим празницима. Овде се славе рођендани, Бадње вече, Осми март. Организују квизове, игре без границе, заједничке излете.

"То богатство дружења са децом, враћање нас самих у време када смо и ми били деца и када можемо да пустимо машти на вољу значи много свима нама", каже Валентина Богдановић председник клуба родитеља.

Свако слово из азбуке су оживели, сваку математичку опреацију уче на другачији, кретивни начин. За знање и из осталих предмета у дневнику ређају само петице.

"Најважније је да се дружимо и да делимо", каже Лука Стојановић, ученик.

"Кроз игру учимо и о нашим обичајима", каже Ива Јовановић, ученица.

У одељењу их је двадесетшесторо, а дишу као једно највише заслугом учитељице Драгице Антанасијевић која их кроз креативне радионице учи најважнијим лекцијама у животу.

"Учи нас да будемо хумани, скромни, добри, да се дружимо и да радимо заједно", каже Теодора Стојановић, ученица.

О врлинама, способностима и раду учитељице Драгице могу се чути само речи хвале. Двадесетдевет година је посвећена послу који много воли, а резултати уложене енергије и труда виде се на сваком кораку.

"Они дају боље резултате. Схватају школу озбиљно, као нешто лепо. Воле да уче на креативан начин. Тако могу и да се забаве, а не да се све сведе на класично бубање", каже Драгица Антанасијевић, учитељица.

Одлични ђаци и добри глумци. Са представом "Уображенко и Звездана" победили су на овогодишњој републичкој смотри сценског стваралаштва учитеља и ученика. Већ се деле улоге за нови комад, а пре тога уживаће у наградној екскурзији.

rts.leskovac@rts.rs
+381 16 242 131

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије