Читај ми!

Спора обнова кућа у Ваљеву

Према плану обнове поплављеног подручја, у Ваљеву и околини треба да буде изграђено 29 кућа. Започето је само четири, али надлежни у Владиној канцеларији за помоћ и обнову тврде да ће изградња свих кућа почети за две недеље и да ће људи који су остали без домова нове добити до зиме.

Марко Ракић из Врагочанице надомак Ваљева очекује почетак изградње куће после мајских непогода. Клизиште је шесточланој породици Ракић срушило кућу у једном дану, а већ шести месец бораве у камп кућици и помоћном објекту.

У њему ложе и пећ и шпорет на дрва да би петнаестомесечном Петру било топлије.

"Најпотребнији нам је контејнер за сад. Без обзира на то да ли почну кућу за 15 дана, двадесет или за месец, не могу одмах урадити и контејнер нам је потребан да бисмо изашли из зиме", каже
Радован Ракић из Врагочанице.

У Ваљеву, од 29 кућа које треба изгрдити, започете су четири у градском насељу В пук. Немачки донатор АСБ требало би да почне изградња још десет кућа у селима Ребељ, Тубравић, Вујиновача, Суводање, Станина Река и Причевић.

"Треба да обезбедимо прикључке струје и воде за градилишта да би људи могли да раде и како би се увели извођаче на градилишта. То је укупно четрнаест. Још 15 кућа је остало да дефинишемо ко би то од донатора градио. Према неким назнакама, то ни требало да гради УНОПС", каже директор Дирекције за изградњу Ваљева Драган Јеремић.

А међу 15 кућа, чија изградња још није уговорена, је кућа Ракића из Врагочанице.

"У интензивној смо комуникацији са свим донаторима који зидају куће. То је да ће зидање свих кућа почети у року од две недеље. Али свуда су рокови заокончање радова релативно кратки. То је 45 дана", каже директор Канцеларије за помоћ и обнову Владе Србије Марко Благојевић.

Без обзира на то што се касни са изградњом, сви људи који су остали без домова, још једном је у Ваљеву потврдио први човек Владине канцеларије за помоћ и обнову, Марко Благојевић, до зиме ће добити кров над главом.

rts.valjevo@rts.rs
+381 14 220 068

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара