Made in Banat

У Панчеву је одржана четврта Привредна изложба на којој је учествовало стотину излагача из Чешке, Босне и Херцеговине, Румуније и Србије. Следеће године биће промовисани и први производи са жигом "Мејд ин Банат".

Основни циљ ове манифестације је промоција, развој и међусобна сарадња малих и средњих предузећа у региону, а овогодишњи сајам у Панчеву искоришћен је и за афирмацију нових брендова "Мејд ин Банат" који финансира Европска унија.

Драган Босиљ, председник Привредне коморе Панчево каже да имају своје кандидате:

"Имамо велики избор, али највероватније ћемо понудити за брендирање један производ Паноније из Панчева, Банатски ризлиг из Вршачких винограда, Воду-воду из Вршца и домаћу храну из овог града коју нуди једно удружење."

Из румунског дела Баната произвођачи меда промовисали су своју здраву храну, а Јонел Драган каже да му је драго што је први пут дошао у Панчево:

"Бавим се производњом меда и овај пројекат је изузетно добар за развој малих и средњих предузећа, јер можемо да створимо партнерски однос са другим произвођачима."

Јужнобанатски регион може да се похвали са много успешних предузетника који имају квалитетан производ, али Бранко Бокун, произвођач ракије из Качарева каже да сами не могу да буду конкурентни на иностраном тржишту:

"Ми смо пре годину и по дана оформили кластер Панонска ракија где смо обухватили 15 произвођача воћне домаће ракије, тако да већ имамо удружење које нам помаже да будемо успешнији у извозу, јер сами не можемо много да постигнемо много."

Почетком следеће године, Румунски завод за интелектуалну својину донеће одлуку који ће производи добити жиг Made in Banat.

rts.pancevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара