Читај ми!

Краљевдан, уручене Октобарске награде

Свечаном седницом и доделом Октобарских награда, Краљево је обележило дан града, који по 16. пут прославља под називом Краљевдан.

Дан града Краљева, 7. октобар, обележен је свечаном седницом Скупштине, на којој су додељена признања и награде најзаслужнијим грађанима. Октобарску награду за уметничко стваралаштво универзалних вредности, ширење културе и професионална достигнућа, добио је универзитетски професор Драган Пешић, ликовни уметник и графички дизајнер.

Звање почасног грађанина Краљева за 2014. годину додељено је бригадном генералу Маринку Павловићу, команданту гарнизона Краљево и команданту Друге бригаде копнене војске Србије, за несебичну и немерљиву личну и професионалну помоћ грађанима Краљева током мајских поплава.

Дипломе заслужних грађана уручене су новинару Борку Гвозденовићу, кошаркашком тренеру Михајлу Микију Вуковићу и др Зорану Петровићу, професору на Факултету за машинство и грађевинарство у Краљеву.

Дипломе заслужних организација добили су Грађевинско предузеће Николић, Општински одбор Црвеног крста, Дом ученика средњих школа и предузеће Aero East Europe.

Добитници овогодишњих захвалница града су машински инжењер из Александровца Радоје Главчић, Снежана Томић из Витковца, новинар Војислав Благојевић, Хаџи Момир Бакрачевић и Удружење Фонд дијаспоре за матицу.

rts.kraljevo@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара