Чишћење завршено, предстоји изградња кућа

Војска је у Текији после 15 дана завршила је рашчишћавање шута и муља који су остали после бујичних поплава средином прошлог месеца. Вода из водовода још није за пиће, а један од најважнијих послова сада је санација оштећених кућа и изградња нових пре зиме.

Више од 16.000 кубика земље и шута изнето је из кућа и дворишта за петнаест дана рада у Текији. Војска је очистила готово километар и по путева и улица у селу, а њихова санитетска екипа прегледала је у Текији и Грабовици 170 особа.

Поред мање групе војника и неколико машина, на завршним радовима су и даље ангажовани радници Рударско-топионичког басена Бор.

У селу близу цркве, где су куће највише страдале, до сада су срушена два објекта која нису била за становање. Седморо власника добиће нове куће са старом квадратуром, а радове ће финансирати држава. Неки објекти ће морати у потпуну, а неки у делимичну санацију.

Ради се и на изградњи новог канала за одвод воде, који ће делом финасирати Хидроелектрана Ђердап

У кампу Караташ и даље је дванаесторо најугроженијих мештана Текије. У сеоској школи наставе неће бити највероватније још десетак дана.

Иако је већина клизишта санирана, неопходан је додатни опрез у вожњи кроз Ђердапску клисуру, посебно на деоници од Доњег Милановца до Кладова.

rts.nis@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара