Кикинда: Та се песма љубав зове

У Кикинди је одржан 5. интернационални фестивал музике за децу "Та се песма љубав зове". Учесници фестивала су аутори и извођачи из свих бивших југословенских република.

Интернационални фестивал музике за децу у Кикинди био је прави музички спектакл, који је оправдао углед једне од најзначајнијих дечјих музичких манифестација у региону.

Сјајни интерпретатори, уз пратњу хора "Чуперак" и чланица плесне групе Идеал из Српске Црње, одушевили су публику у кикиндском Народном позоришту. Водитељ програма био је неуморни Миња Субота, док је стручни жири предводио Јован Адамов.

Идејни творац, организаторка и директорка фестивала Светлана Милић подсећа да су у јулу на конкурсу примљене 53 композиције од којих је изабрано 16 најбољих. Она каже да је жири био у незавидном положају.

Јован Адамов, председник стручног жирија, веома је задовољан, јер је било доста разноврсних песама: "Било је балада и веселих песмица и то је један од квалитета фестивала."

За најбољу песму фестивала жири је одабрао "Маскенбал", композицију Немање Нешића коју је извела Јелисавета Летић.

Поред фестивалских награда, дирекција Фестивала уручила је и Награду за животно дело, односно Награду за свеукупни допринос стваралаштву за децу. Ове године добитник је песник Љубивоје Ршумовић, а награду је у име лауреата примио његов син, сценариста и редитељ, Вук Ршумовић.

rts.kikinda@rts.rs

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара