Грабовица се и даље бори с водом

Преко бедема из Грабовичког поља у Дунав се, без прекида, од 17. септембра, избацује вода. Вода се повукла из двадесетак кућа у Грабовици, а до сада је испумпана трећина воде.

Грабовица се једанаести дан бори са водом. Из двадесетак кућа у највишем делу села, према речима председника Месне заједнице, повукла се вода. Очишћен је муљ, из подрума је испумпана вода и власницима кућа подељени су исушивачи.

А преко бедема из Грабовичког поља, односно из поплављеног села, у Дунав се и даље, без прекида, од 17. септембра избацује вода. Тренутно се испумпава 3.000 литара воде у секунди.

У току дана очекује се да се инсталира још једна пумпа великог капацитета, чиме ће се количина испумпане воде у секунди повећати на 3.500 литара. Према речима Драгана Максимовића, из Привредног друштва Ђердап, у наредном периоду требало би монтирати још пумпи како би се вода што брже пребацила у Дунав.

Иначе, према прорачунима, претпоставља се да је из поплављеног дела Грабовице, испумпана скоро трећина воде.

Данас је у Бору одржан састанак Окружног штаба за ванредне ситуације, на којем су Миодраг Марковић, в.д. начелника Одељења за ванредне ситуације у Бору, и Мирослав Кнежевић, командант Окружног штаба за ванредне ситуације, изнели детаље о досадашњем раду на санацији последица поплава и даљим корацима.

Према најавама, овог викенда, Грабовчани који живе у иностранству, требало би организовано да стигну у своје село, не само да обиђу своје куће већ и да помогну поплавама угроженим рођацима и комшијама.

rts.bor@rts.rs

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво