Петсто километара веслања

Учесници друге рафтинг регате Бањалука - Београд, који су 11. септембра Савом кренули из Републике Српске, усидрили су чамце у Шапцу, на 105. километру од престонице.

У Бањалуци их је испратила киша, а у Шапцу дочекало сунце, кажу учесници регате који су на пут, дуг више од 500 километара, кренули пре 14 дана.

"Ово је велики напор и подухват, то је и дуго веслање", каже Данијел Шелпур из Прибоја. "Овде се такође склапају и велика пријатељства између нас, људи из Бањалуке и Сремске Митровице, и других градова где смо били."

Дневно, у етапама превеслају око 50 километара. За разлику од претходне године када је водостај био низак, овог септембра много брже плове.

Цх: "Ове године је лакше, водостај висок, колико-толико носи", објашњава Урош Пузовић из Прибоја, "весламо, опет, ми по шест-седам, где је већа деоница."

Веслачи из Републике Српске у Шабац су упловили са девет чамаца, али како кажу на свакој деоници неко им се придружи.

"Сваки дан нам се неко прикључује, или иде дан-два на регату, у Бањалуци смо имали скоро 20 веслача који су уједно користили као тренинг обуку за спасиоце на води", рекао је Александар Пастир, председник Кајак-кану и рафтинг савеза Републике Српске.

Циљ регате, која траје 18 дана, је промоција спорта и здравог живота. Зато у Шабац, град светски познатих кајакаша увек радо долазе.

Кајак је спорт по коме је Шабац препознатљив, нагласио је Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца:

"Ми желимо да омасовимо овај спорт, да се што више људи рекреативно бави спортом тако да свака промоција добродошла."

Усидрени чамци преноћиће на савској обали у Шапцу, затим ће наставити пловидбу ка Обреновцу и Београду.

rts.sabac@rts.rs

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво