Читај ми!

Летовање у српској Тоскани

Ивањички конаци успели су да за две-три године створе добре услове за боравак туриста на селу, па су им уз Београђане и Новосађане, чести гости и из иностранства.

Све је више странаца заинтересованих за одмор у Ивањици. Стари домаћини, али и они који се тек однедавно баве туризмом, труде се да обезбеде што бољу понуду.

Поглед на Рашчиће, само је део доживљаја у ивањичком селу, које гости воле да зову српском Тосканом. Величковићи су на дедовину долазили викендом, па временом, због пријатеља, одлучили да прошире могућности за смештај. Сада, за одмор у туристичком комплексу, категорисаном са 4 звездице, нуде боравак на селу прилагођен потребама гостију из света.

"Једноставно тај такозвани еко-туризам значи, са здравом храном, храна из пластеника, непрскана, воће, поврће, све оно што је домаће, што једноставно странци траже", Милинко Величковићк, "сада су нам је око 70 одсто гостију из иностранства, а 30одсто су домаћи."

На само пет километара од Ивањице, на пролеће, у овом етно-туристичком комплексу биће још 5 смештајних јединица и ресторан за скоро стотину гостију. Све је више модерних домаћинстава на селу која пружају добре услове за одмор, па се гости често враћају.

Према речима Радомира Лишанина, директора ТО Ивањица, гости су, пре свега, задовољни односом домаћина, непосредношћу, гостољубивошћу и уређеним капацитетима:

"Добијамо и нове домаћине, полако али сигурно, и ту негде видимо велику шансу сеоског туризма у нашим крајевима."

Ивањички конаци део су богате понуде, јер се на подручју Ивањице годишње бележи око сто хиљада ноћења. У стратегији развоја те општине сеоски туризам заузима значајно место.

 rts.cacak@rts.rs  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије