Читај ми!

Шабачки мото-скуп увек на време

На позив мото-клуба Чивија, у Шабац су дошли заљубљеници у двоточкаше, од седам до седамдесет година, из Србије, региона и Европе.

Шабачки мото-скуп, који је због поплава отказан у мају, одржава се овог викенда. Као и претходних година бајкерски камп је на хиподрому, а на позив мото-клуба Чивија дошли заљубљеници у двоточкаше из Србије, земаља у окружењу и широм Европе.

Синоћ је на мото-скупу концерт имала група Црвена Јабука а вечерас наступају групе „Мидгард" и Бијело дугме риал трибјут бенд. У ревијалној вожњи градским улицама продефиловало је око хиљаду мотора.

Од МЗ до Харлија. Од ручно прављених до машина са 1.800 кубика. Од олд тајмера до најновијих серија. Од најмлађих, седмогодишњака, до бајкера са седамдесет година. За заљубљенике у двоточкаше препреке нема, ни у годинама, ни у времену ни у километрима.

Георгије Пенков је прешао 620 километара, од Бугарске до Шапца, Предраг Антић је дошао из Земуна јер се, како каже, овај догађај не пропушта, а Никола Маринковић из Београда долази већ пету годину заредом.

"Шабачки бајкери су најбројнији у посетама у целој Србији и државама екс-Југославије и на овај начин ми њима узвраћамо посету", објашњава Драган Степановић, члан МК Адреналин из Пећинаца.

Више од хиљаду мотора и три пута више оних којима су, како кажу, ове "моћне машине" пут у слободу, ка пријатељима и доброј забави гости су Шапца. У кампу на хиподрому за њих је ово и пут ка хуманости.

"Део средстава ће бити одвојен за нашу малу суграђанку Лану и операцију која је чека за њен први корак и, наравно, за пострадале у поплавама из шабачке општине за села Миокус и Мрђеновац", наглашава Драган  Антонић из шабачког мото-клуба Чивија.

Иза шабачких бајкера годишње је, у просеку, по седам-осам хиљада километара. Стизали су преко целе Европе и до Африке. На традицоналној вожњи градским улицама, ревија мотора и бајкера трајала је кроз центар Шапца преко пет минута. На заглушујући звук бројни окупљени грађани су навикли.

rts.sabac@rts.rs

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије