Читај ми!

Из Обреновца у Коцељеву

Мирјана Пашић из Обреновца, кoja je 16. маја отишла је у београдско породилиште, није имала где да се врати с бебом, јер је вода уништила кућу у којој је са супругом и ћерком живела као подстанар. Захваљујући Миловану Бошковићу из Коцељеве, Пашићи поново, иако привремено, имају кров над главом.

Андреа Пашић ускоро ће да напуни два месеца, мирна је и здрава беба која  највише воли да једе и спава. У дану, када је дошла на свет, њени родитељи у Обреновцу, изгубили су све што су заједно стварали последњих шест година.

"Када се родила Андреа, то је била највећа радост, али, у том тренутку нисмо знали да ли да се радујемо или тугујемо због свега што се десило, нисмо стигли да се радујемо, али биће времена. Ми смо у Обреновцу, неколико месеци пре Андреиног рођења све средили, окречили кућу, унели креветац, ствари. Живели смо као подстанари, али покућство је било наше. Када је вода уништила све, нисмо знали ни где ћемо, ни како ћемо, за децу буквално ништа нисмо имали", каже Мирјана Пашић.

На једној полици, налази све се што је породица Пашић изнела из куће у Обреновцу. Вода им је уништила намештај, уређаје, гардеробу. Остало је само неколико фотографија.

"Најважније је да имамо кров над главом и да се боримо даље, јер имамо двоје деце, тако да ћемо наставити да се боримо и због њих и због нас и због свега. Ја мислим да је најгоре прошло и да предстоји лепши период живота", каже Александар Пашић.

Трогодишња Сара Пашић са пољупцима дочекује и испраћа Милована Бошковића из Коцељеве који је њеној породици уступио кућу на коришћење.

"Ово је најмање што човек човеку може да учини, ово је ситница. Ми се знамо од раније, упознали смо се на фудбалу пре много година. Александар је спремио све само да жена изађе из болнице, међутим, задесило га је то што га је задесило", каже Милован Бошковић.

Извиђачи из Шапца Пашићима су донели основне намирнице и гардеробу, фолклорни ансамбл "Чивија" обезбедио им је веш машину. Иако Мирјана не ради, а Александар нема стални посао, заједно ће, кажу све пребродити и поново, корак по корак, покушати да саграде оно што су изгубили.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије