Читај ми!

Неоткривени туристички бисер

Само 35 километара од Панчева налази се Делиблатска пешчара. Ова оаза чистог ваздуха и нетакнуте природе има огромне туристичке потенцијале, али за сад је мало тога искоришћено.

У Делиблатској пешчари највише је викендаша и пензионера који воле да лето проводе у лепом природном окружењу. Општина Алибунар до сад је мало улагала у изградњу смештајних капацитета и туристички потенцијали су потпуно неискоришћени, а заинтересованих гостију има.

Цвета Радичевић са супругом из Француске овде долази сваке године на одмор.

"Мој муж неће нигде на море, ни у бању, каже овде му је најлепше. Ових дана када су липе процветале све тако лепо мирише и заиста је дивна природа. Шетамо и уживамо", каже Цвета Радичевић.

Пензионерка из Београда Гордана Лекић у Делиблатској пешчари има викендницу од 1976. године.

"Некада сам овде доводила на чист ваздух своју децу, а сад унучиће. Од априла па до краја септембра смо у пешчари и имамо све што нам треба за леп и безбрижан живот", каже Лекићева.

Није у Делиблатској пешчари све тако лепо. Некадашња одмаралишта и бунгалови панчевачких предузећа сад представљају ругло, јер су фирме пропале, а не зна се коме ови објекти сад припадају, а могли би уз мало новца да се уреде што би значајно допринело развоју туризма.

Миодраг Митровић, директор Туристичке организације Алибунар каже да ће нова локална самоуправа покушати да врате стари сјај банатској сахари.

"Тренутно радимо на реконструкцији Горанског дома и кад завршимо радове добићемо нових 40 лежајева за наше госте. На јесен ће почети и реконструкција дотрајалог пута од Владимировца до Девојачког бунара у Пешчари", каже Митровић.

Посебна атракција у Делиблатској пешчари је базен који је окружен четинарском шумом. Завршено је његово фарбање и чишћење и биће спреман за прве купаче овог викенда. Базен ће се напунити термалном водом и биће ово лепо место за све који желе да се освеже у врелим летњим данима, посебно за Панчевце који у свом граду неће имати отворени базен.

У Делибласткој пешчари овог лета биће организовано и неколико занимљивих манифестација, а највише учесника и посетилаца сваке године привлаче Банатске игре без граница на базену, Девојачке летње ноте и рок фестивал и мото скуп Рок вуд.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије