Читај ми!

"Пажљивко" забавља и учи децу о саобраћају

У крагујевачкој фабрици компаније ФИАТ Аутомобили Србија у Крагујевцу, одиграна је представа "Пажљивко" за децу запослених у оквиру пројекта Лето у ФАС-у, са циљем да се повећа безбедност деце у саобраћају.

Компанија Фиат Аутомобили Србија, која је недавно покренула Националну едукативну кампању СМАРТ КИД, посвећену подизању свести о безбедности деце у саобраћају, прикључила се заједничкој едукативној кампањи "Пажња сад" Управе саобраћајне полиције и Агенције за безбедност саобраћаја.

Кампања "Пажња сад", у којој је главни јунак "Пажљивко", дечак који познаје и поштује саобраћајне прописе, посвећена је безбедности деце у саобраћају, а поред деце усмерена је и на родитеље, наставнике и возаче. Манифестацији је присуствовао и представник Управе саобраћајне полиције МУП-а који је деци причао о превенцији и безбедности у саобраћају.

До краја трајања пројекта Лето у ФАС-у представник ове Управе обилазиће децу једном недељно и држати им предавања на тему безбедности у саобраћају.

"Деца наших запослених и овог лета имају прилику да се друже, играју, забаве, али и науче нешто ново, у оквиру манифестације Лето у ФАС-у. Данас нам је у томе помогао "Пажљивко", који нам је показао да се кроз игру и забаву много тога новог може и научити када је реч о безбедности у саобраћају," каже Александра Ранковић, менаџер корпоративних комуникација ФАС-а.

"Циљ нам је да едукујемо децу и подигнемо свест о значају поштовања саобраћајних правила. Зато,  деца треба да се угледају на Пажљивка, који поштује све саобраћајне прописе", каже Ранковићева.

Забавно-едукативна манифестација Лето у ФАС-у одржава се  другу годину заредом и трајаће до 18. јула. У оквиру пројекта учествоваће 400 деце запослених у ФАС-у, старости од пет до 11 година.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије