Читај ми!

Обновљен водовод у селу Осмаково

Мештани пиротског села Осмаково успели су да самоорганизовањем реше дугогодишњи проблем са дотрајалим водоводом. Сами су прикупили средства, а ЈП "Водовод и канализација" урадило је реконструкцију водоводне мреже.

Некада се знало, када стигне вода у село, то је празник. Осмаково са седамдесетак времешних мештана, давно је заборавило оваква славља, али нису заборавили да међусобна солидарност увек донесе добро селу.

"Мешатни су сами издвојили средства, ми смо дали две хиљаде динара. Причају, колико сам ја чуо да је скупљено око 230 хиљада динара. Кад имаш воду у кућу и испред врата, то је добро", каже
Александар Петровић из села Осмаково.

"Скупили смо паре, дали смо. Горе изнад села је извор одакле иде водовод. Црева су носили горе и радили. И мој муж иде на посао да тамо ради", каже Даница Ћирић из села Осмаково.

Водовдна мрежа урађена је 1972. године и после 42 године, мештани су одлучили да је обнове. Новом савременом мрежом замењено је 400 метара азбестне мреже.

Директор ЈП "Водовод и канализација" Зоран Николић каже да су урадили нешто што је веома значајно за све оне који живе у овом селу.

"Овај систем би требало да траје наредних 20, 30 или 40 година", додаје он.

Водовод је обновљен, али остаје питање хоће ли се обновити и подмладити живот у селима која су некада била величине омање вароши, као што је случај са Осмаковом.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара