Читај ми!

Пољопривредници поклонили сено

На подручју града Шапца, више од половине чланова Асоцијације пољопривредника, на свом имању има штету од мајских поплава. Да би имали чиме да хране стоку, ратари из околине Суботице, поклонили су им балирано сено.

Рајку Панићу из Табановића, вода је уништила засаде на око шест хектара. Пропало му је и сено са којим је хранио стоку.

"Сено ми је покисло покошено и остало на земљи, 16. дан сам га склонио са њиве, црно је, није никакво", каже Рајко Панић.

За 11 пољопривредника из околине Шапца, произвођачи из Војводине, обезбедили су 1.250 комада балираног сена.

"Косим траву по обалама, тако храним стоку, уништило ми је од прошле године сена 200 бала, плус сламу, шаровину, све, ово ми значи много, хвала народу што је послао да имамо да прехранимо, пребродимо ову годину", каже Милош Вучетић из села Мајур.

Донација у сену, само је једна од акција коју су организовали чланови Асоцијације пољопривредника.

"Асоцијација пољопривредника је свесрдно кренула у акцију од првог дана када су почеле поплаве, били су чести позиви, шта је, каква је ситуација, били су спремни да дођу да се стока евакуише, да се носи у Војводину", каже председник скупштине Асоцијације пољопривредника Слободан Илић.

Три шлепера са сеном из Суботице, упућена су и у Прњавор, Коцељеву и Крупањ. Помоћ из Војводине пољопривредницима из поплављених подручја, како је најављено, биће допремљена и после жетве пшенице.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара