Читај ми!

Панчево без базена

Овог лета Панчевци не знају да ли ће имати у свом граду где да се освеже током врелих дана. У реци Тамиш је забрањено купање, а једини базен биће затворен још најмање месец дана.

У пожару који се догодио још 15. маја на базену су изгореле електричне инсталације и од тад у Панчеву не ради затворени базен, а отворени због недостатка новца неће се ни пунити водом.

Не зна се коме је теже, да ли грађанима који желе освежење или спортистима водених спортова који у јеку сезоне немају где да тренирају.

Славко Макара, председник Клуба подводних активности каже да се сналазе како знају и умеју, али да то све додатно кошта.

"Ово је једна катастрофа. Мој клуб је требао да буде домаћин у брзинском роњењу и пливању, али сад то не можемо да организујемо. Немамо где да тренирамо баш као и пливачи и хокејаши под водом и путујемо у Београд и у Ковачицу да би задржали форму", каже Макара.

За обнову и припрему оба базена неопходно је обезбедити око 8 милиона динара, али локлана самоуправа уплатила је  половину тог новца, што ће како, каже Милан Станишић, директор ЈКП "Младост", бити довољно да се оспособи само затворени базен.

"Од дана избијања пожара до данас обезбедили смо бројне дозволе и половину новца за санацију штете. Сад можемо да распишемо јавне набавке и најповољнији извођач радова ће надам се завршити обнову затвореног базена до краја јула. За санацију отвореног купалишта није обезбеђен новац", каже Станишић.

Базени у Панчеву стари су више од 40 година. За то време скоро да ништа није улагано у њихову обнову и овакав један пожар морао је да се догоди, јер је овде све дотрајало. За изградњу нових купалишта град нема новца, иако град са 130.000 становника одавно заслужује много више од овога што има.

Панчевци ће спас од врелих летњих дана морати да потраже у другим градовима и селима, а како кажу, они што немају новца за море, омиљене дестинације ће им бити Качарево, Бела Црква и Ковачица.

rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара