Читај ми!

"Али баба и четири разбојника" на енглеском

Прокупачка позоришна група основаца која глуми на енглеском језику јединствена је у Топлици. Премијеру представе "Алибаба и четири разбојника" посветили су вољеном наставнику који је изненада преминуо.

"Алибаба и четири разбојника" је трећа представа на енглеском језику, глумачке дружине састављене од двадесетпеторо ученика из три прокупачке основне школе. Они важе за оазу пријатељства, добрих глумаца и још бољих познавалаца енглеског језика.

"Веома је тешко да се уради представа на енглеском зато што пре свега то није наш матерњи језик. Најпре смо морали да будемо редовни да би смо глумили, а после тога да знамо текст, да имамо добар изговор и гестикулацију", каже Милена Костић, ОШ "9. октобар".

"Ја идем у четврти разред тако да неке речи које нисам учила сам научила у овој представи", каже Наталија Лукић, ОШ "Р. П. Ћићко".

Позоришна представа на енглеском је добар начин да се овај језик лакше учи, кажу они коији су мотивисали своје ђаке да покажу шта знају.

 "То су пробе четири пута недељно по два три сата. Они кроз ту игру и дружење уче енглески језик. На један, да кажем, лак и леп начин", каже Славица Стојановић, професор енглеског језика.

"Јесмо ми били мало упорни и терали их мало више да раде, али пре свега они то воле и зато смо то и успели", каже Данијела Ђорђевић, професор енглеског језика.

Представу "Алибаба и четири разбојника" ученици су извели у спомен на наставника, који их је прерано напустио, а научио тимском раду и другарству са којим се као и представа све у животу да урадити.

rts.prokuplje@rts.rs
+381 27 329 108

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара