Читај ми!

Грдичани чекају помоћ

У краљевачком насељу Грдица и у селима у приобаљу Западне Мораве завршена је комплетна асанација терена, али је мало ко од мештана почео да отклања штету. Градско веће требало би сутра да донесе одлуку о једнократној помоћи сваком домаћинству за обнову кућа, а само у насељу Грдица их је 350.

Грдичани кажу да је најгоре прошло. Сада им, додају, предстоји да се сачувају од комараца, смрада и болести. У обнову ретко ко да је кренуо.

Куће се још суше, а чека се и помоћ.

"Ми ове кревете нисмо ни избацили, бацилли смо само душеке. И ово је било пуно воде, ал не смемо да бацимо, шта ако не буде помоћи на ћему да спавамо", каже Рада Вучићевић.

Од одласка комисије за попис штете, кроз насеље се, од куће до куће, једино креће уређај за исушивање зидова. Ови су већ и обијени. Бака Милка није могла више да чека већање Градског већа о критеријумима за доделу помоћи.

"Ја се борим. Морам једну собицу,ово прво одељење да оспособим, да се уселим па ћу полако једно по једно", каже Милка Станковић из насеље Грдица.

Преко пута је приземна кућа њеног исписника, осамдесетчетворогодишњег Бранка Видојевића. Затекли смо га на терси, у  кревету направљеном од две столице.

"Само сам две ноћи спавао код другог, сам сам, жена ми умрла, син ми умро. Сам сам шта ћу, немам куда", каже он.

У комшилуку има народа, али само по дану, увече, људи опет одлазе на спавање код рођака и пријатеља, двадесетак породица је у колективном центру. У кућама кроз које је протутњала вода неће моћи још недељама да бораве.

rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара